Widget Image

Για να παράγουμε κάθε ένα μοναδικό βάζο με μέλι Koutlis Honey,αναζητούμε ό,τι καλύτερο διαθέτει η ελληνική φύση.

Ποταμιά, Λεύκη, Θάσος, 640 04 +30 6972 721954 info@koutlishoney.com

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές > 60€ έως 6kg εντός Ελλάδος

LETS GET SOCIAL

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ > 60€ έως 6kg εντός Ελλάδος

Το ταξίδι των μελισσοκόμων

Home  /  Bee with us   /  Το ταξίδι των μελισσοκόμων
εποχικη ανθοφορια

Το ταξίδι των μελισσοκόμων

Η οικογένεια της Koutlis Honey έχει επιλέξει τη νομαδική μελισσοκομία, για να μπορεί να παράγει περισσότερες ποικιλίες μελιού. Αυτό βέβαια σημαίνει πως έχουμε μάθει, και πλέον αγαπήσει, τη νομαδική ζωή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, φορτώνουμε τα μελίσσια μας στα φορτηγά και ταξιδεύουμε από τη μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη, αναζητώντας τις πιο εύφορες περιοχές.

Νομαδική Μελισσοκομία

Συχνά, για τους νέους μελισσοκόμους, η νομαδική μελισσοκομία μοιάζει να είναι μια ιδανική και μόνο ευχάριστη διαδικασία, καθώς εμπεριέχει πολλά ταξίδια και εναλλαγή όμορφων τοπίων. Παρόλα αυτά,  το να μεταφέρεις τα μελίσσια, ακολουθώντας την ανθοφορία σε όλη την Ελλάδα, είναι μία δουλειά απαιτητική και απόλυτα δεσμευτική.

Δεν αρκεί να είσαι φυσιολάτρης. Πρέπει να αποδεχθείς το νομαδικό τρόπο ζωής και να συμβιβαστεις με το γεγονός πως θα λείπεις από το σπίτι σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι νομάδες μελισσοκόμοι καλούμαστε να φροντίζουμε τα μελίσσια μας καθημερινά και οφείλουμε να αποκτούμε συνεχώς γνώσεις που η στατική μελισσοκομία ίσως να μην απαιτούσε.

επιθεώρηση κυψέλης

Επιθεώρηση Πλαισίου Κυψέλης

Μελισσοκομική χλωρίδα

Μελετάμε τη μελισσοκομική χλωρίδα της περιοχής που θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε και αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη συλλογή πληροφοριών για κάθε φυτό. Οι γνώσεις για την εποχική ανθοφορία είναι κυρίως εμπειρικές και δεν αποκτώνται στο διαδίκτυο, αλλά μέσα από την παρατήρηση και την καταγραφή.

Οι ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, τα μυστικά της ανθοφορίας του αλλά και η καταλληλότητα των λουλουδιών για συλλογή νέκταρ και γύρης, είναι λεπτομέρειες που μας αφορούν αν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία του σμήνους και την ποιότητα του μελιού μας.

Το ταξίδι της οικογενείας Κουτλής

Το μελισσοκομείο της Koutlis Honey εδρεύει στο σμαράγδι του Βορρά, την καταπράσινη Θάσο. Ο στρατός των μελισσών μας όμως περιοδεύει όλο το χρόνο, και επισκέπτεται δεκάδες μέρη της Ελλάδας.

Μελισσοκομείο Θάσος

Μελισσοκομείο Κουτλής

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζουμε την προέλευση των ποικιλιών μελιού που παράγουμε κάθε χρόνο. Από τη Μεσσηνία έως τη Βέροια, τα μελίσσια μας πληθαίνουν και δυναμώνουν, όσο εμείς είμαστε σε επιφυλακή, για να ανταπεξέλθουμε σε αναπάντεχες καιρικές συνθήκες και άλλες απρόσμενες συγκυρίες.

Ποικιλίες Μελιού και προέλευσή τους

Το φημισμένο μας Πευκόμελο παράγεται στην έδρα μας, τη Θάσο ενώ το βραβευμένο Ανθόμελο Πορτοκαλιάς της οικογένειάς μας έχει ξεκινήσει το ταξίδι του από το Άργος της Πελοποννήσου.

Το μέλι Καστανιάς «κρατάει» από τον Πεντάλοφο της Κοζάνης, το κεφαλοχώρι στα πανέμορφα Μαστοροχώρια. Κάθε Ιούλιο τα μελίσσια μας απολαμβάνουν το μοναδικό θυμαρίσιο άρωμα, για την ομώνυμη ποικιλία μας, από το Γαλαξίδι της Φωκίδας.

Στην Άρναια της Χαλκιδικής βρίσκουμε τον αειθαλή θάμνο της ερείκης και στο Αμύνταιο Φλώρινας απολαμβάνουμε την άγρια ανθοφορία του δάσους και των βελανιδιών.

 

Ταξιδέψτε μαζί μας μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα videos που μοιραζόμαστε μαζί σας στα social media της Koutlis Honey! (Facebook, Instagram)

#beewithus